torsdag den 29. december 2011


Tak til Inge, for denne fantastiske opskrift...
Hvis man kan li' kanelbrød - så er denne lige en opskrift for dig...!


Mandelkranse (2 stk.)

Ingredienser:
50 g gær
175 g smør
4 dl mælk
1 dl sukker
½ tsk salt
2 æg
15-16 dl hvedemel

Fyld:
100 g mandler
1½ dl sukker
4 tsk. Stødtkardemomme/kanel
1 æg

Pensel med 1 æg

Pynt:
Hvid glasur
30 g mandler


-          Smuldr gæren i en skål. Smelt fedtstoffet og tilsæt mælk en og lad det blive 37 grader. Hæld væsken over gæren og rør til den er opløst. Tilsæt sukker, salt og æg. Tilsæt derefter det meste af melet.
-          Ælt til dejen skålen. Drys lidt mel over dejen og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
-          Forbered fyldet imens. Hak mandlerne og bland dem med sukker og kardemomme/kanel. Pisk ægget sammen og rør det sammen med mandelblandingen. Hvis mandelfyldet er for fast kan man røre lidt vand i.
-          Tag dejen op på et melet bord og ælt den igennem med resten af melet. Rul derefter dejen ud til en plade på 45x25 cm. Smør fyldet på og rul dejen sammen fra den lange side. Form rullen til en krans og læg den på en plade med bagepapir. Lad samlingen vende nedad. Lad kransen hæve tildækket ca. 30 min.
-          Bage kransene ved 200 grader i ca. 20-25 min. midt i ovnen. (stik evt. med en strikkepind, for at tjekke om den er færdig bagt.)
-          Skold, smut og flæk mandlerne, Rist evt. madlerne nogle min. i ovnen ved 175 grader.
-          Lad kransene afkøle og pynt derefter med glasur og mandler.

Velbekomme

1 kommentar:

  1. Uha, jeg tror lige, at det er noget for mine kageglade kolleager. Måske sklle man lave et par stykker til efter nytårsferien?!

    SvarSlet