torsdag den 23. februar 2012


Makronsnitter med chokoladetrøffel

3 æggehvider
185 g sukker
180 g kokosmel
250 g mørk chokolade
3 dl piskefløde
2 spsk kakao
Varm ovnen op til 180 grader (varmluftovn 160 grader).
For en bageform (20x30 cm), med bagepapir og lad det.
Hænge ud over de to lange sider.
Pisk æggehviderne i en skål, til der dannes bløde toppe.
Tilsæt langsomt sukkeret og pisk grundigt, så det stadig
Er stift og skinnende. Kom kokosmel i, og rør det hele sammen.
Fordel blandingen i bunden af formen og bag den i 20 minutter,
Eller til den er lysebrun. Tryk den en smule ned med en paletkniv,
mens den stadig er varm. Lad den køle helt af.

Hak chokoladen i små, ensartede stykker og kom dem i en ovnfast skål.
Bring en gryde med vand i kog, tag gryden af varme og stil skålen
over gryden – pas på, skålen ikke rører vandet. Rør i chokoladen,
til den smelter. Lad den køle let af.


Pisk fløden til skum. Hæld flødeskummet i chokoladen – rør ikke for meget,
det får chokoladen til at stivne. Fordel chokoladeblandingen på kagebunden
og stil den i køleskabet i 3 timer, eller til trøffelmassen er stivnet. Løft
kagen ud af formen, drys med kakao og skør den i firkanter.
Giver 24 snitter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar